Кога е времето да започнете да изкарвате коледна стока?

Кога е времето да започнете да изкарвате коледна стока?

Най-силните продажби в магазините предстоят по време на коледните празници. Добре е да се подготвите подобаващо и да изпреварите конкуренцията!

„НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ Е ЕДВА ОКТОМВРИ И ВЕЧЕ ИМА КОЛЕДНИ ОФЕРТИ“

 

Извинявайте, но има една сериозна причина магазините да започнат с коледната стока и тази причина са клиентите.

Повечето клиенти има бюджет в съзнанието си, колко ще изхарчат по празниците. Ще си купят нова декорация, подаръци за близките, за разни колеги, за любимите хора.

Колкото по-рано хората почнат да изхарчват този бюджет, толкова по-малко пари ще останат точно по празниците.

Затова малките магазини трябва да последват големите и да се възползват от ранното изкарване на коледни предложения. Определено доста от тях се съпротивляват и смятат, че е рано и ще се присъединят много по-късно, но… тогава парите ще са по-малко.

Дистрибуторите, които зареждат магазините забелязват тази тенденция много ясно. Те знаят от поне няколко години, че голямото пазаруване по Коледа вече не е толкова голямо и причината е, че то се разпределя във времето и всичко започва още през последната седмица на октомври.

В западните на нас държави, активно се празнува и денят на Вси светии. Празникът се пада на 31 октомври срещу 1 ноември. Нормално е търговските обекти в търсене на продажби да изкарат коледна стока още покрай пазаруването за Вси светии. Купувачите са настроени за покупки и са готови да купят и подходящи коледни предложения, макар до Коледа да остават почти два месеца. Вси светии започна да се празнува и у нас, така че общата глобална картина само помага на търговските обекти.

Има и друга причина да се зареди в края на октомври. Клиентите започват да оглеждат и да си набелязват някои по-скъпи предложения. Така си планират бюджета и дори може да спестят още малко, за да си позволят мечтаната стока. Така, че ако ще предлагате коледни оферти на по-висока стойност, започнете от края на октомври.

Разбира се коледната стока през октомври няма да заеме основни позиции в търговския обект, както и няма да бъде изложена чак толкова видимо. Също така е излишно още през октомври да се впускате в тежки коледни отстъпки. Но бъдете умни и се вгледайте в конкуренцията и в желанията на вашите клиенти, а не в собствените си предпочитания.

В обобщение

Коледните предложения в търговската зала още през октомври могат да бъдат само бонус към продажбите. Не се притеснявайте, че може да получите някои злостен коментар. Той вероятно ще бъде отправен от конкурент, а не от реален клиент.

Опитайте се да изкарате малко коледна стока в магазина си още по това време. Не позволявайте на конкурентите да отворят преди вас портфейлите на клиентите и да ви лишат от заслужен оборот.

Научете, как да удовлетворявате максимално клиента и какво всъщност предпочита той при пазаруването, от видео обучението:


Удвоете продажбите в търговския обект


РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБУЧЕНИЕТО


View more

Вземете и много чудесни идеи и по време на нашите събития:

Безплатни ресурси

От блога