Идва ли новата атака на веригите - 10 важни прогнози

Идва ли новата атака на веригите - 10 важни прогнози

Какво ще кажете за новата концепция на Кауфланд? Разчетохте ли правилно сигнала за атака от най-силната верига в страната?

ФАКТ: Дългосрочни ниски цени на основни продукти в най-оборотните категории се комуникират към крайните клиенти всеки ден по телевизия, радио, преса и интернет!

„… По-ниски цени от сега нататък“ – е новото послание на Кауфланд към потребителите и останалите играчи.

Как ще се защитите от настойчивите искания на байерите? Какво ще стане с другите вериги и как смятат да играят в това конкурентно състезание?

Прогнозите са следните:1. Търговците на веригите ще трябва да ожесточат исканията си за цени и рекламни бюджети, защото особено бюджетите ще платят засилените телевизионни реклами. Как смятате да защитите печалбата си!

2. Понеже доставчиците не могат да се отзоват с количества за агресивните акции, веригите ще търсят разширяване на доставчиците, за да защитят обемите на продажба и наличностите. Как ще се справите с тази конкуренция вътре в обекта?

3. Доста доставчици ще са изправени пред избора, дали си струва и как ниските цени влияят на бранда. Няма ли силните брандове да се обезценят в очите на клиента? Защо да купуват скъпо, щом може евтино?

4. В същото време веригите ще спечелят още пазарен дял, като насочат още по-силен трафик към обектите си. Присъствието във веригите става стратегически важно в много категории, защото иначе се изпускат съществен процент от пазаруващите. Как ще се справите в това предизвикателство?

6. Малките производители с малки обеми все повече ще бъдат забравени от клиентите. Как ще развиват продажбите си в бъдеще?

7. Възможно е веригите да потърсят регионални промоции от познати регионални играчи, за да поддържат ценовата конкуренция! Ако се свържат с Вас, знаете ли как да се договорите, за да печелите? Знаете ли как да подходите при първоначални преговори, за да грабнете възможността?

8. Възможно е веригите да засилят вноса, заради цени и увеличени обеми! Можете ли да договорите защита на вашия собствен бранд? Как ще договорите рентабилни промоции, които да развиват бранда ви, а не да го убиват?

9. Една от най-силните вериги аптеки (SCS) се помещава в обектите на Кауфланд и заедно с тях растат заплашително. Как ще минат преговорите с останалите фарма-вериги?

10. Сигурно останалите вериги също ще променят част от концепциите си. Как ще се договорите с тях при тази промяна, за да защитите печалбата си? Какво би трябва да очаквате при преговорите за 2018-та?

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТЕЖКИ И МНОГО ВАЖНИ ПРЕГОВОРИ!

Ако не успеете да защитите интереса си при тези преговори, ще бъдете в много неизгодно положение, предвид приближаващата се нова финансова буря.

Забравихте ли онази през 2008-2009-та? Десет годишният цикъл отминава и макар паметта да е кратка, всички финансисти се готвят за кризата през 2019-та. Ако следващата година е слаба за вашия бизнес, как ще посрещнете новата рецесия? Всички индикатори за предстоящите проблеми са вече налице и опитните икономисти ги забелязаха отдавна.

Не се бавете и заповядайте да се запознаете с множество печеливши стратегии в преговорите, които ще Ви подготвят за сблъсъка с веригите. Не забравяйте, че търговците им са добре обучени и имат преимущество пред слабите преговарящи!

Тези стратегии са практически обосновани и внимателно експериментирани в реална среда с български доставчици. Работят безотказно и дават сериозна преднина на тези, които ги познават и ползват.

Винаги добрата подготовка предотвратява провала!


 

Подгответе се и Вие:

ПРАКТИЧЕСКА СУГЕСТОПЕДИЧНА СИМУЛАЦИЯ

Годишни преговори с веригите 2018 - v.4

През 2018-та година веригите ще достигнат пазарен дял над 45% в категориите храни и лекарства, т.е. привличат за свои клиенти почти половината от потребителите. Това води до по-агресивни преговори с доставчиците и настояване за повече бюджети за реклама и отстъпки под различни форми.

Успявате ли да защитите своя бизнес интерес и да им продавате рентабилно?

Ако сте собственик на бизнес или мениджър ключови клиенти и Ви предстоят годишни или първоначални преговори с някоя от търговските или фармацевтичните вериги в страната, тази сугестопедична симулация ще Ви даде готови и проверени стратегии, които да доведат до повече продажби и намаляване на разходите. 

Спрете веднага да преговаряте всяка година по един и същ начин - това до момента е довело до огромни отстъпки!
      Вместо това се запознайте с проверените стратегии, които ще ви дадат предимство пред байерите. 

Програмата:

mitko2

ДЕН 1: Възхвала на мама Хъбърд или как да се договаряме за цената - стратегии свързани с: 

- Митът за отстъпките и как да престанете да правите такива, като дори договорите по-добри условия

- Нето цена? Няма такава! - как попаднахте в капана на ниските цени и какво да правите от тук нататък

- Променете пакета, а не цената - защо няма фиксирани условия за доставчици и как да договаряте различно отношение

- Когато боговете се бият напразно и защо седем "Не", не правят едно "ДА" - как байерите Ви карат да наддавате за отстъпки и начини да го избегнете

ДЕН 2: Законът на ЮКОН или как да калим решимостта си - стратегии свързани с:

- Имат право да се държат зле, или справяне с трудни и груби преговарящи

- У кого е властта и как да изравните позициите с веригата, за да договорите по-добри условия за вашия бизнес

- Мандатите и силата на стратегията за протакане

- Не е задължително злато, щом блести - опитват се да Ви сплашат!

- Руски фронт - как да се справяме със заплахи за делистване и да ги обърнем в наша полза

ДЕН 3: Глинени крака или как да вземем сделката - стратегии свързани с:

- Да избегнем "пазарлъка"? 

- Как да смените стаята или ефективно договаряне на по-добри условия за работа!

- Начини да си осигурите пространство за нова стратегия

- Най-полезната кратка дума на преговарящия - как да договаряте винаги най-изгодно за Вас? 

В рамките на три предобеда ще усвоите трите основни части на професионалните преговори с веригите, а именно преговорите за цената, преговорите в неравностойно положение и преговорите за постигане на по-добри условия и подобряване на съществуващите.

В края на симулацията ще знаете, защо байерите се държат така и как да им противодействате. Ще сте разбрали, как да постигнете исканията си и как да договорите необходимите параметри, които да разширят продажбите и увеличат печалбата. И не на последно място най-накрая ще имате цялостна и  проверена стратегия за работата си с веригите, която да носи повече продажби и печалба!

Не пропускайте четвъртата и последна за този сезон симулация! Вашият бизнес се нуждае от професионално договаряне, за да изпъкне пред конкуренцията!

Специален бонус: Всички участници ще получат и пълен достъп до ВИДЕО ОБУЧЕНИЕТО:
Върхови продажби чрез веригите!


 

Къде ще се проведе? 

Малко сугестопедично апартаментче

от 10:00 - 13:00 ч.

на 10-ти, 11-ти, 12-ти ЯНУАРИ 2018

ВОДЕЩ: ДИМИТЪР МАНДОВ

град София на ул. Гурко 62 А, ет. 2 над Старбъкс 
Паркинг: Зелена зона в района
Метростанция на "Софийски университет"  е само на 5 минути пеша 
За повече информация: 0889 22 91 85

 

Безплатни ресурси

От блога