busFull

Горчивата статистика е такава: 9 от 10 бизнеса се провалят до първата година от създаването си. Добрата новина е, че можете да се предпазите. Дори вашия бизнес да е тръгнал по наклонената плоскост на фалита, вероятно все още може да направите всичко необходимо да се измъкнете.

Всички бизнеси стартират с идея и много ентусиазъм. Фирмата се регистрира в съответната юридическа форма, най-добре в ООД или ЕООД.  После се регистрират сметки в банките, намира се счетоводител, наема се офис, наемат се и вероятно един или двама служители, купуват се средствата за стоката или услугата, регистрират се програми, касови апарати и много други според спецификата на идеята. За да се мине през този процес очевидно съответния предприемач има доста голямо желание и хъс.

Веднага след започването на работата следват и първите разочарования. Клиентите не са много, а разходите са постоянни и често големи. Непрекъснато трябва да се помага на бизнеса, защото той не се самоиздържа. Наливат се пари, които сякаш потъват за сметки, заплати и данъци. Тук голяма част от предприемачите вероятно ще поклатят съпричастно глава.

Научете как да избегнете грешките с този безплатен самоучител: