Професията на продавач-консултант е много противоречива. Всъщност продавач-консултант е както служителят в шоурума на Мерцедес, така и онзи служител зад щанда на супермаркета или в магазина за обувки. Предполагам, схващате разликата! Истината обаче е, че и единият, и другия служител могат да изравнят компетенциите си с необходимото обучение. Обучение, което ще им помогне да продават значително повече. 

На практика всички продавач-консултанти трябва да се придържат към основните правила, за да реализират продажби. Те са заложени за усвояване в програмата. Ето ги и тях:

 1. Посрещане на клиента с необходимата нагласа
  Когато клиентът се посрещне с необходимата нагласа първата стъпка към успешната продажба е направена. Посрещането само по себе си е съвсем елементарен акт, но поддържането на необходимата нагласа всеки ден и през цялата работна смяна е нелека задача. В тази тема разглеждаме как да поддържаме една и съща нагласа през целия ден, за да посрещнем клиента подобаващо. Разглеждаме и различните начини за посрещане според типовете клиенти, как да разпознаваме съответните типове и как да ги насочваме според интересите им.
 2. Изграждане на рапорт с клиента
  Това е онази бързо реализирана връзка с клиента, която позволява на продавача да изгради необходимото ниво на доверие, което да му позволи да продава стойност на клиента. В темата се разглеждат начините да реализираме рапорт с различните типове потребители. Множество готови скриптове, реални ситуации и тактики за започване на разговори ще помогнат на продавачите в тази задача.
 3. Предаване на стойност
  Ключова тема, в която тренираме как се презентира стойност, как се дефинират нуждите и желанията на клиента, как се формират ползите от конкурентите предимства и характеристиките на продукта. Именно ползите съдържат стойността за клиента и в темата ще овладеем начините да продаваме на база стойност, а не на база цена. Тогава ще съумяваме да продаваме на максимални цени, без необходимост от перманентни промоции, които намаляват печалбата.
 4. Промяна мнението на клиента
  В тази тема ще овладеем множество психологически трикове, които помагат на продавача да промени донякъде търсенето на клиента и да го насочи към наличните продукти. Никой търговски обект не може да разполага с всичката стока, която клиентът търси. Затова е необходимо да се научим да адаптираме мнението на клиента към характеристиките на наличните продукти или услуги.
 5. Усилване на продажбите
  Техники, които ни позволяват да продаваме по-скъпата си стока на повече клиенти. Усилването на продажбите е възлов момент в изграждането на ефективни обороти, от които печелим добре.
 6. Сугестивни продажби
  Техники за продажба на допълнителни аксесоари и продукти покрай основната покупка на водещия продукт. Това е начин да изграждаме допълнителна стойност за клиента, която ни носи екстра приходи.
 7. Преодоляване на възраженията
  Стройна система, по която се преодоляват и най-неприятните възражения от клиентите по време на нашата търговска презентация.
 8. Перфектния мърчандайзинг
  Техники за визуален мърчандайзинг, който развива сугестивните и добавените продажби.
 9. Изпращане на клиента
  Най-ефективните начини за изпращане на клиента, които увеличават неговата лоялност и повишават шанса да се върне при нас отново.
 10. Системи за лоялност
  Популярни и иновативни начини за спечелване на истински фенове, които дългосрочно да пазаруват от нас.
 11. Обслужване на рекламации
  Всички полезни тактики с който рекламациите се превръщат в нови продажби, а клиентите в лоялни фенове.
 12. Постигане на целите
  Всеки продавач има месечни цели, които го мотивират да изпълнява по-добре ангажиментите си и увеличават възнаграждението му. В тази тема ще се спрем подробно върху управлението на времето и стратегическо планиране на действията, така че да си изпълним целите в рамките на месеца.

Програмата включва всяка седмица необходимите видеа и препоръки за конкретни действия. Всеки месец провеждаме индивидуална консултация за отчитане на напредъка и изясняване на някои концепции. През цялото време участникът може да задава въпроси към нас по чата или мейла. 

Можете да ми се обадите на тел: 0889 22 91 85 - Димитър Мандов или да попълните формуляра, за да се свържа с вас до 24 часа:

Ние не предоставяме вашите данни на трети лица и не изпращаме спам!