Професионален търговски отдел

Постигане на търговските цели за нумерична дистрибуция и продажби

image

Дистрибуция над средното ниво

Основната цел на всеки търговски отдел е да намери и разработи дистрибутори с цел постигане на максимална нумерична дистрибуция. С различни стратегии и тактики заедно се вплитаме в системите на дистрибуторите и увеличаваме както нумеричната дистрибуция, така и фокуса на дилърите към целевите продукти.

Създаваме и внедряваме за вас професионални промо календари според проверени математически модели за увеличаване на продажбите. Подготвяме ви за договорките със значимите клиенти, така че да се постигат заложените цели за ръст на оборота. Не се нуждаете от квалифициран пресонал, защото ние ще ви помогнем и ще бъдем плътно до вас докато обучим ваш екип да поеме дългосрочно и професионално работата.

Управление

Заедно ще подготвим професионално обучени зонални мениджъри да се грижат за контакта с дистрибуторите, с управлението на техните наличности и да мотивират техните дилъри за върхови постижения

АНАЛИЗ и МОНИТОРИНГ

Анализираме в детайли ежеседмичните продажби и следим за най-малкото изменение в трендовете. Наблюдаваме конкуренцията и предприемаме непрекъснати действия за отнемане на пазарен дял

МОДЕЛИРАНЕ

С проверени научни математически модели насочваме продажбите по артикули и категории в необходимата посока и генерираме общо увеличение на оборота и печалбата

ЕТАПИ В РАБОТАТА

ЕТАП 1

ОПОЗНАВАНЕ

Заедно ще направим дедуктивен генетично-конструктивен анализ на продажбите. Така честно ще ви кажем колко бързо може да се движите напред.
Когато се запознаем с вашите артикули и търговска политика ще обсъдим необходимите условия за проникване при дистрибуторите и изграждане на оптимално покритие.

ЕТАП 1

ЕТАП 2

АДАПТИРАНЕ

В този период ще внедрим всички необходими условия за пълноценна работа с дистрибуторите. Вероятно ще оптимизираме търговската политика, ще районираме зоните, ще внедрим защитни механизми срещу нежелани практики, ще дисциплинираме настоящите дистрибутори.

ЕТАП 3

ПОДОБРЯВАНЕ

Ще започнем да подобряваме продажбите в съществуващите дистрибутори чрез подходящи стратегии и математически модели. Ще активираме нови дистрибутори, докато покрием цялата страна. Това е период на нови взаимоотношения и бърз ръст на оборота заради първоначални зареждания.

ЕТАП 3

ЕТАП 4

УТВЪРЖДАВАНЕ

Необходимо е да се утвърдят създадените взаимоотношения с дистрибуторите и да се задържат постигнатите обороти. За целта се фиксират регулярни посещения при дистрибуторите, подпомагат се дилърите чрез съвместни срещи при значими клиенти, формира се промо календар по клиенти, следи се конкуренията по обектите с регулярни сторчекове.
image
Продажбите и свързаната с тях дистрибуция не са работа на парче. Често ни питат дали имаме контакти с даден дистрибутор. Истината е, че познаваме по-голямата част от дистрибуторите в страната. Но това не означава нищо, когато търговската политика е сгрешена, цените на пазара са "омазани", а играчи от всички райони си пречат и подбиват цените. 
Няма да има ефект да ви свържем в даден дистрибутор и да го заредите, ако следващия месец негов конкурент навлезе в района му и обърка цените. Или веригата продава на доставни цени. Няма ефект и когато заради липса на адекватни промоции и взаимопомощ, дилърите не приемат новата стока. Затова целта на нашата работа е да ви преведем през цялостния процес по изграждане на дистрибуцията, от студения контакт до формирането на трайни взаимоотношения. Само тогава можем да гарантираме устойчиви продажби и непрекъснат бизнес растеж.