Какво ще кажете за новата концепция на Кауфланд? Разчетохте ли правилно сигнала за атака от най-силната верига в страната?

ФАКТ: Дългосрочни ниски цени на основни продукти в най-оборотните категории се комуникират към крайните клиенти всеки ден по телевизия, радио, преса и интернет!

„… По-ниски цени от сега нататък“ – е новото послание на Кауфланд към потребителите и останалите играчи.

Как ще се защитите от настойчивите искания на байерите? Какво ще стане с другите вериги и как смятат да играят в това конкурентно състезание?

Прогнозите са следните:1. Търговците на веригите ще трябва да ожесточат исканията си за цени и рекламни бюджети, защото особено бюджетите ще платят засилените телевизионни реклами. Как смятате да защитите печалбата си!

2. Понеже доставчиците не могат да се отзоват с количества за агресивните акции, веригите ще търсят разширяване на доставчиците, за да защитят обемите на продажба и наличностите. Как ще се справите с тази конкуренция вътре в обекта?

3. Доста доставчици ще са изправени пред избора, дали си струва и как ниските цени влияят на бранда. Няма ли силните брандове да се обезценят в очите на клиента? Защо да купуват скъпо, щом може евтино?

4. В същото време веригите ще спечелят още пазарен дял, като насочат още по-силен трафик към обектите си. Присъствието във веригите става стратегически важно в много категории, защото иначе се изпускат съществен процент от пазаруващите. Как ще се справите в това предизвикателство?

6. Малките производители с малки обеми все повече ще бъдат забравени от клиентите. Как ще развиват продажбите си в бъдеще?

7. Възможно е веригите да потърсят регионални промоции от познати регионални играчи, за да поддържат ценовата конкуренция! Ако се свържат с Вас, знаете ли как да се договорите, за да печелите? Знаете ли как да подходите при първоначални преговори, за да грабнете възможността?

8. Възможно е веригите да засилят вноса, заради цени и увеличени обеми! Можете ли да договорите защита на вашия собствен бранд? Как ще договорите рентабилни промоции, които да развиват бранда ви, а не да го убиват?

9. Една от най-силните вериги аптеки (SCS) се помещава в обектите на Кауфланд и заедно с тях растат заплашително. Как ще минат преговорите с останалите фарма-вериги?

10. Сигурно останалите вериги също ще променят част от концепциите си. Как ще се договорите с тях при тази промяна, за да защитите печалбата си? Какво би трябва да очаквате при преговорите за 2018-та?

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТЕЖКИ И МНОГО ВАЖНИ ПРЕГОВОРИ!

Ако не успеете да защитите интереса си при тези преговори, ще бъдете в много неизгодно положение, предвид приближаващата се нова финансова буря.

Забравихте ли онази през 2008-2009-та? Десет годишният цикъл отминава и макар паметта да е кратка, всички финансисти се готвят за кризата през 2019-та. Ако следващата година е слаба за вашия бизнес, как ще посрещнете новата рецесия? Всички индикатори за предстоящите проблеми са вече налице и опитните икономисти ги забелязаха отдавна.

Не се бавете и заповядайте да се запознаете с множество печеливши стратегии в преговорите, които ще Ви подготвят за сблъсъка с веригите. Не забравяйте, че търговците им са добре обучени и имат преимущество пред слабите преговарящи!

Тези стратегии са практически обосновани и внимателно експериментирани в реална среда с български доставчици. Работят безотказно и дават сериозна преднина на тези, които ги познават и ползват.

Винаги добрата подготовка предотвратява провала!


 

Подгответе се и Вие:

ПРАКТИЧЕСКА СУГЕСТОПЕДИЧНА СИМУЛАЦИЯ

Годишни преговори с веригите 2018 - v.4

Веригите искат повече! Те искат големи отстъпки, огромни бюджети за реклама, специални промоции и събития, собствени брандове, участия в брошури… Искат и натискат!

Успявате ли да защитите своят бизнес интерес и да им продавате рентабилно?

Ако сте собственик на бизнес или мениджър ключови клиенти и Ви предстоят годишни или първоначални преговори с някоя от търговските или фармацевтичните вериги в страната, то тази сугестопедична симулация ще Ви даде различен поглед върху Вашата стратегия, която да доведе до по-добри условия за вашия бизнес.

 

Спрете веднага да преговаряте всяка година по един и същ начин - това до момента е довело до огромни отстъпки!

Вместо това по специална схема ще планираме годишните преговори с веригите и ще проиграем някои от най-възможните сценарии. Ще се подготвите, как да защитите цената си от прекомерни отстъпки и да печелите повече, как да устоявате на заплахите за делистване и как да предоговорите лошите условия!

Програмата:

mitko2

ДЕН 1: Възхвала на мама Хъбърд или как да се договаряме за цената - сугестопедични сценарии свързани с: 

- Митът за отстъпките и как да престанете да правите такива, като дори договорите по-добри условия

- Нето цена? Няма такава! - как попаднахте в капана на ниските цени и какво да правите от тук нататък

- Променете пакета, а не цената - защо няма фискирани условия за доставчици и как да договаряте различно отношение

- Когато боговете се бият напразно и защо седем "Не", не правят едно "ДА" - как байерите Ви карат да наддавате за отстъпки и начини да го избегнете

ДЕН 2: Законът на ЮКОН или как да калим решимостта си - сугестопедични сценарии свързани с:

- Имат право да се държат зле, или справяне с трудни преговарящи

- У кого е властта и как да изравните позициите с веригата, за да договорите по-добри условия за вашия бизнес

- Мандатите и силата на стратегията за протакане

- Не е задължително злато, щом блести - опитват се да Ви сплашат!

- Руски фронт - как да се справяме със заплахи за делистване и да ги обърнем в наша полза

ДЕН 3: Глинени крака или как да вземем сделката - сугестопедични сценарии свързани с:

- Да избегнем "пазарлъка"? 

- Как да смените стаята или ефективно договаряне на по-добри условия за работа!

- Начини да си осигурите пространство за нова стратегия

- Най-полезната кратка дума на преговарящия - как да договаряте винаги най-изгодно за Вас?

 

В рамките на три предобеда ще усвоите трите основни части на професионалните преговори с веригите, а именно преговорите за цената, преговорите в неравностойно положение и преговорите за постигане на по-добри условия.

В края на симулацията ще знаете, защо байерите се държат така и как да им противодействате. Ще сте разбрали, как да постигнете исканията си и как да договорите необходимите параметри, които да разширят продажбите и увеличат печалбата. И не на последно място най-накрая ще имате готова стратегия за работата си с веригите, която да носи повече продажби и печалба!

Не пропускайте четвъртата и последна за този сезон симулация! Вашият бизнес се нуждае от професионално договаряне, за да изпъкне пред конкуренцията!

Специален бонус: Всички участници ще получат и пълен достъп до ВИДЕО ОБУЧЕНИЕТО:
Върхови продажби чрез веригите!


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgHikashopEtickets has a deprecated constructor in /home/pelagia/public_html/plugins/hikashop/etickets/etickets.php on line 24

  • Билет - 10-12.01.2018 225,00 BGN за брой
    12 места в наличност
    in stock
    + Купи

Много искам да присъствам, но в момента нямам възможност да пътувам до София. Моля да ме уведомите, когато излезе видео версията на симулацията или насрочите други дати за "живо" събитие!Къде ще се проведе? 

Малко сугестопедично апартаментче

от 10:00 - 13:00 ч.

на 11-ти, 12-ти и 13-ти ДЕКЕМВРИ 2017 
или
на 10-ти, 11-ти, 12-ти ЯНУАРИ 2018

ВОДЕЩ: ДИМИТЪР МАНДОВ

град София на ул. Гурко 62 А, ет. 2 над Старбъкс 
Паркинг: Зелена зона в района
Метростанция на "Софийски университет"  е само на 5 минути пеша 
За повече информация: 0889 22 91 85