3-те най-големи грешки на продавачите

3-те най-големи грешки на продавачите

Недоверие в собствения продукт

Всеки търговец знае, че когато не вярва в продукта, който продава, това се усеща веднага от другата страна. Но защо се случва продавача да загуби доверие в продукта си?

Най-честата причина са множество откази, които понякога съпровождат продажбата. Отказите уморяват и лесно се стига до отчаяние. Дори много опитни търговци с голяма устойчивост на откази са изпитвали съмнения в продукта, а нерядко и собствените си умения.

Това е доста неприятен момент, но има изключително лесен начин да се преодолее. Отидете при ваш доверен клиент и го попитайте, защо вярва във вас и продуктите ви. Позволете му да ви похвали, да ви надъха и съвсем скоро ще върнете самообладанието си.

Загуба на любов в това, което правите

Не ми плащат достатъчно, за труда ми. Не си струват нервите за толкова пари.

В този случай най-добрият съвет е да смените компанията. Не позволявайте са съсипват вашите умения на търговец, само защото не ви оценяват достатъчно. ТОП продавачи се търсят винаги и най-лесното е да намерите подходящ продукт за продажба.

Разбира се монетата има и две страни.  Възможно е да се представяте наистина по-слабо в определен момент. Тогава най-вярната стратегия е да направите крачка назад, да преосмислете работата си и начина, по който я вършите. Във всеки случай наблюдавайте за индикатора загуба на любов и страст – това може да се окаже пагубно за вашата кариера в бъдеще.

Обвинявате другите за неща които не се случват, вместо да поемете отговорност за тях.

Изключително неприятен момент, който ви превръща в хленчещ търговец – нещо, което дразни освен колегите и самите вас на подсъзнателно ниво.

Отговорността започва още от сутринта пред огледалото вкъщи. Поемането на отговорност отличава най-добрите продавачи от всички останали. Отговорността е определяща за вашия успех, защото ви кара да продължавате напред. Отговорността утвърждава упоритостта и реализира действията. Само при високи нива на отговорност ще имате възможност да бъдете проактивни – нещо, която търсят всички.

Най-доброто, което може да направите в този случай, е да си харесате проект в компанията и да поискате да го свършите сами, или поне да отговаряте за него. Може да е малък проект, някой миниатюрен, но който да отпуши вашия потенциал.