Идва ли новата атака на веригите - 10 важни прогнози

Идва ли новата атака на веригите - 10 важни прогнози

Какво ще кажете за новата концепция на Кауфланд? Разчетохте ли правилно сигнала за атака от най-силната верига в страната?

ФАКТ: Дългосрочни ниски цени на основни продукти в най-оборотните категории се комуникират към крайните клиенти всеки ден по телевизия, радио, преса и интернет!

„… По-ниски цени от сега нататък“ – е новото послание на Кауфланд към потребителите и останалите играчи.

Как ще се защитите от настойчивите искания на байерите? Какво ще стане с другите вериги и как смятат да играят в това конкурентно състезание?

Прогнозите са следните:1. Търговците на веригите ще трябва да ожесточат исканията си за цени и рекламни бюджети, защото особено бюджетите ще платят засилените телевизионни реклами. Как смятате да защитите печалбата си!

2. Понеже доставчиците не могат да се отзоват с количества за агресивните акции, веригите ще търсят разширяване на доставчиците, за да защитят обемите на продажба и наличностите. Как ще се справите с тази конкуренция вътре в обекта?

3. Доста доставчици ще са изправени пред избора, дали си струва и как ниските цени влияят на бранда. Няма ли силните брандове да се обезценят в очите на клиента? Защо да купуват скъпо, щом може евтино?

4. В същото време веригите ще спечелят още пазарен дял, като насочат още по-силен трафик към обектите си. Присъствието във веригите става стратегически важно в много категории, защото иначе се изпускат съществен процент от пазаруващите. Как ще се справите в това предизвикателство?

6. Малките производители с малки обеми все повече ще бъдат забравени от клиентите. Как ще развиват продажбите си в бъдеще?

7. Възможно е веригите да потърсят регионални промоции от познати регионални играчи, за да поддържат ценовата конкуренция! Ако се свържат с Вас, знаете ли как да се договорите, за да печелите? Знаете ли как да подходите при първоначални преговори, за да грабнете възможността?

8. Възможно е веригите да засилят вноса, заради цени и увеличени обеми! Можете ли да договорите защита на вашия собствен бранд? Как ще договорите рентабилни промоции, които да развиват бранда ви, а не да го убиват?

9. Една от най-силните вериги аптеки (SCS) се помещава в обектите на Кауфланд и заедно с тях растат заплашително. Как ще минат преговорите с останалите фарма-вериги?

10. Сигурно останалите вериги също ще променят част от концепциите си. Как ще се договорите с тях при тази промяна, за да защитите печалбата си? Какво би трябва да очаквате при преговорите за 2018-та?

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТЕЖКИ И МНОГО ВАЖНИ ПРЕГОВОРИ!

Ако не успеете да защитите интереса си при тези преговори, ще бъдете в много неизгодно положение, предвид приближаващата се нова финансова буря.

Забравихте ли онази през 2008-2009-та? Десет годишният цикъл отминава и макар паметта да е кратка, всички финансисти се готвят за кризата през 2019-та. Ако следващата година е слаба за вашия бизнес, как ще посрещнете новата рецесия? Всички индикатори за предстоящите проблеми са вече налице и опитните икономисти ги забелязаха отдавна.

Не се бавете и заповядайте да се запознаете с множество печеливши стратегии в преговорите, които ще Ви подготвят за сблъсъка с веригите. Не забравяйте, че търговците им са добре обучени и имат преимущество пред слабите преговарящи!

Тези стратегии са практически обосновани и внимателно експериментирани в реална среда с български доставчици. Работят безотказно и дават сериозна преднина на тези, които ги познават и ползват.

Винаги добрата подготовка предотвратява провала!


 

Подгответе се и Вие:

ПРАКТИЧЕСКА СУГЕСТОПЕДИЧНА СИМУЛАЦИЯ

{article 80}[title] [text]{/article}