Засилете бизнеса си чрез стратегически научни продажби

5 стъпки към гарантиран бизнес растеж

КАКВО СА НАУЧНИТЕ ПРОДАЖБИ?

Tова е научен и математически систематичен подход, който гарантира устойчив ръст на продажбите в дългосрочен план. Основава се на три основни параметъра:

  • Реализиране на нови клиенти (нови сегменти)
  • Увеличаване на средните продажби
  • Увеличаване на честота на покупките

Механизмите за постигане на всяка една от горните задачи се подчиняват на някои основни стратегии.

Реализирането на нови клиенти се осъществява с целенасочена комуникация към ясно сегментирана аудитория. Тази аудитория се подбира по специфични критерии и с нея се общува с прецизни послания. Съществуват специални алгоритми, по който се формират посланията. Това позволява с малки бюджети за реклама да реализирате множество нови клиенти и да налагате бранда си. Постигате отлична пенетрация (навлизане) на пазара както в нумерично, така и в претеглено изражение. В основата на комуникацията, разбира се, стои отличен научен брандинг на продаваните стоки или услуги.  

Средните продажби се увеличават с внимателно подобряване на продажбените процеси и най-вече чрез внедряването на математически модели за фокусирано ускоряване на оборота. Математическите модели помагат да харчите по-малко, но да постигате съществен ръст, който лесно да управлявате. Математическите модели ви позволяват да растете независимо от капацитета на търговската сила.

Увеличаването на честотата на покупките се постига с работещи програми за лоялност, с подобряването на общото обслужване, с изграждането на системи за препоръки и внедряване на автоматизация на продажбите.

"НАЙ-ВАЖНОТО В СВЕТА НА БИЗНЕСА СА БЕЗСПОРНО ПРОДАЖБИТЕ"
ДЖОН ФЕНТЪН
Асът на продаването

Вие сте производствена фирма, но продуктите ви са по-скоро неизвестни. Имате няколко големи клиента, работите с част от веригите и печалбата стига колкото да се издържате.

Имате школа за чужди езици, но все още класовете се събират трудно и не са съвсем пълни.

Управлявате спортен клуб, но все още не всички треньори са напълнили групите си.

Произвеждате козметични продукти, но не достигате до много клиенти, затова оборотите са слаби и не можете да развивате сериите си, въпреки многото идеи.

Пакетирате хранителни добавки, но никой не разпознава бранда и само сменяте изтеклите срокове по аптеките.

Почистващата Ви фирма има няколко лоялни клиента, но сте далеч от мощта на конкурентите си.

Занимавате се с месопроизводство, но веригите извиват ръцете Ви и не печелите, колкото заслужавате.

Младата Ви дистрибуторска компания за пакетирани сладки изделия все още не може да излезе на печалба, въпреки, че в базата данни продавате на над 1000 магазина с множество търговски представители.

Обектът Ви с Мола, само плаща висок наем, но няма печалба. Ресторантът Ви се пълни само на обяд в работните дни, а служители бягат непрекъснато.

Това са все реални случаи на бизнеси, които за по-малко от година спечелиха много и преминаха на друго ниво. Оборотите и печалбите им пораснаха съществено, защото заедно планирахме правилно и навреме. Изпреварихме конкурентите и изградихме стабилни и дългосрочни продажби. 

Начинът на работа е лично изпитан и разработван дълги години, като следва моя 5 стъпков модел за постигане на резултати.  Така гарантирам напредък без излишни скъпи екеперименти.

Стъпките са проектирани така, че да инвестирате много малко време към всекидневните си задължения, но да се движите напред. Обикновено първите резултати идват веднага след преминаването на мастър класа от втората стъпка, а с времето оборотите и клиентите започват да се увеличават все повече и повече. 

Естествено напредъкът Ви зависи от внедряването и ползването на инструментите и препоръките. Самите програми са разработени да развият силно уменията Ви за стратегическо мислене и планиране. Стъпка по стъпка ще променяте различни процеси и ще нагласяте необходимите инструменти за ефективни продажби.

Нека стъпка по стъпка обновим бизнеса Ви:

СТЪПКА 1: ДЕДУКТИВЕН ГЕНЕТИЧНО-КОНСТРУКТИВЕН АНАЛИЗ

  • По време на този доста по-различен анализ ще се запозная с Вашия процес на продажба. Ще анализирам цифрите и ще сметна нивата на ускорение, които може да постигнете в краткосрочен план. Ще предложа варианти за подобряване и ще поставим конкретните цели за увеличаване на оборота. Дори тази първоначална среща ще Ви даде нов поглед върху развитието на продажбите, нови идеи и най-вече ще разгледате бизнеса си отстрани.

СТЪПКА 2: БИЗНЕС ИНСТРУМЕНТАРИУМ

  • На специално подготвен мастър клас ще разработите свой собствен инструментариум за гарантирана продажба. Заедно с него ще формирате своята стратегия за продажби и ще разпишете безотказни системи за устойчив оборот.

СТЪПКА 4: АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ПРОДАЖБИТЕ

  • Ще разработим за Вас напълно автоматична система за привличане на нови клиенти, която включва рекламни кампании в интернет и масовите медии, мейлинг кампании и кампании на живо.

СТЪПКА 3: ИЗГРАЖДАНЕ НА ПРОДАЖБЕН ПРОЦЕС

  • През този период ще разработите в детайли процеса на продажба. Ще планирате всяка стъпка за постигане на отлични обороти за впечатляващи продажби. Ще формирате и важните защитни механизми за цената си.

СТЪПКА 5: УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА МЕТОДИТЕ ЗА ПРОДАЖБА

  • Провеждаме множество мастър обучения на живо или дистанционно по интернет, с единствената цел да усъвършенстваме уменията на търговските екипи да продават по най-ефективния начин.

ДЕДУКТИВЕН ГЕНЕТИЧНО-КОНСТРУКТИВЕН АНАЛИЗ

Установете ефективността на собствения си продажбен процес и кои стъпки ще доведат най-бързо до подобряване

Чрез анализа ще изясним:

- какъв потенциал за ускорение на оборота имат вашите стоки или услуги 
- колко бързо може да постигнете устойчив ръст на оборота
- има ли скрити дефекти и дупки в продажбения ви процес и как да ги остраните и запушите
- какви точно стъпки да предприемете, за да се насочите към ускоряване на продажбите в краткосрочен и дългосрочен план

Позвънете ми на телефон 0889 22 91 85 - Димитър Мандов
или направо ми пишете:

ТЕ СЪЩО СЕ ДОВЕРИХА НА ДИМИТЪР:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image